Finanțare


CREDIT DE INVESTITII IN ECHIPAMENTE AGRICOLE

Tipul creditului: Credit de investitii pe termen mediu;

Beneficiari eligibili: Persoane juridice, Persoane fizice autorizate, Intreprinderi individuale, care respecta conditiile de eligibilitate specifice produsului;

Destinatie: Finantarea achizitiei de echipamente, masini si utilaje agricole noi (combine, tractoare si accesorii);

Suma minima: 80,000 RON;

Suma maxima: Nu va depasi 60% din Cifra de Afaceri a solicitantului. In cazul persoanelor fizice autorizate sau intreprinderilor individuale cu mai putin de 12 luni de activitate, suma creditului nu va depasi 300,000 RON;

Valuta: RON;

Perioada de creditare: Max. 5 ani;

Perioada de gratie: Max. 12 luni;

Rambursare: In functie de specificul si sezonalitatea activitatii, dar vor exista cel putin 2 rate pe an. Creditul va fi platit in mod egal pe parcursul fiecarui an de creditare (exemplu: in cazul unui credit pe 5 ani, in fiecare an se va plati 20% din valoarea acestuia);

Garantii: Bilet la ordin, Ipoteca mobiliara asupra conturilor curente ale societatii, Ipoteca mobiliara asupra masinilor/ echipamentelor finantate . De la caz la caz, Banca poate solicita si alte garantii.

Pentru informatii detaliate referitoare la produsele Bancii va rugam sa va adresati celei mai apropiate Unitati Teritoriale sau la TelVerde: 0800 800 888

LEASING

Garanti Leasing, parte a Garanti Group România, pune un accent deosebit pe leasing-ul de echipamente, o piaţă care se dezvoltă în ritm rapid şi care are nevoie de finanţare. Pentru a răspunde acestei nevoi în creştere, compania a lansat în acest an produse inovatoare destinate sectorului agricol./

Fermierul poate obţine finanţarea în doar două zile

Producătorii agricoli pot accesa, prin intermediul noilor produse lansate în 2011 de Garanti Leasing, fonduri pentru finanţarea diverselor echipamente agricole, cum ar fi: tractoare, utilaje pentru prelucrarea solului, semănători sau combine de recoltat cereale etc.

Fondurile pentru respectivele echipamente pot fi accesate în două moduri:

– se finanţează fiecare echipament, în baza unui contract de leasing standard;

– se acordă o limită de finanţare în funcţie de bugetul de investiţii al companiei (limită care este aprobată o singură dată pe parcursul unui an).

În plus, Garanti a luat în considerare sezonalitatea sectorului agricol, care înregistrează o activitate redusă la începutul anului, oferindu-le clienţilor o perioadă de graţie totală de 3 luni (din ianuarie până în martie), în fiecare an al perioadei de finanţare.

Modalitatea de finanţare este simplă, flexibilă şi rapidă, specializată pentru domeniul agricol, produsul oferind clienţilor avantajul de a obţine finanţarea în doar două zile de la depunerea dosarului complet.

Rate flexibile, soluţii financiare personalizate

Produsele Garanti Leasing sunt adresate atât companiilor mari, cât şi celor care deţin ferme de mici dimensiuni. Persoanelor care deţin ferme agricole de mici dimensiuni, Garanti le oferă analiza afacerii şi soluţii financiare personalizate, luând în considerare posibilităţile reale de rambursare. Pentru micile ferme există un produs cu rate flexibile, în funcţie de sezonalitatea afacerii. Spre exemplu, pentru cultivatorii de cereale, produsul permite doar două rate – în august şi noiembrie.

În ce priveşte dobânda, aceasta nu este standard, ci se stabileşte în funcţie de performanţa financiară a clientului şi de istoricul acestuia cu Garanti Leasing.

Subsidiară a Grupului Garanti şi cu o tradiţie de peste 12 ani pe piaţa de leasing din România, Garanti Leasing va continua ofensiva în sectorul agricol, prin lansarea în viitorul apropiat a finanţărilor UE prin Măsura 121 – „Modernizarea exploataţiilor agricole” sau Măsura 123 – „Creşterea valorii adăugate a produselor agricole şi forestiere”.